100 uur Hatha Yoga (basisopleiding)

100 uur Hatha Yoga (basisopleiding)

Details

Datum:
21-01-2023

Duur:
4 maanden

Docent(en):
Kim Bakker (Surjan Kaur)
Loes Chris Mackenzie
Zdenka Cucin
Jon Doppen

Prijs:
€959

Over 100 uur Hatha Yoga (basisopleiding)

1. Basisopleiding Hatha/ van 0 naar 100 uur
2. Vervolgopleiding Hatha/ van 100 naar 200 uur
3. Verdiepingsopleiding Hatha/ van 200 naar 500 uur


De Basisopleiding van Yoga Docent Opleiding (van 0 naar 100 uur) start 2 keer per jaar in Leidsche Rijn; begin september en eind januari.

Omdat je vaak aan het begin van een opleiding nog niet weet of de gekozen richting wel de juiste is, hebben wij ervoor gekozen om de (hatha) opleiding van 200 uur in twee delen te splitsen. Zodoende kun je in het eerste deel ruiken en proeven aan de wereld die achter yoga ‘verborgen’ ligt. Maar er zijn bijvoorbeeld ook veel mensen die geïnteresseerd zijn in de achterliggende gedachten, ideeën en filosofieën zonder yogadocent te willen worden. Daarom deze unieke, korte en compacte opleiding! Je leert de belangrijkste elementen van de menselijke anatomie gekoppeld aan yogahoudingen. Je maakt kennis met de filosofie van Bhakti Yoga en de Yoga Sutra’s van Patanjali. De basis van de Ayurveda en haar relatie met yoga. Én ongeveer 50 basishoudingen die we ‘uitpluizen’ zodat je ze kunt doceren, de deelnemers in je les leert observeren en waar nodig mensen leert begeleiden op een veilige en verantwoorde manier.

Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende yogastijlen. Zo is het mogelijk om je eigen stijl te kiezen; meer dynamisch of juist een meer rustige vorm van yoga. De docenten die verbonden zijn aan de opleidingen adviseren je bij deze keuze.

Na 12 lesdagen en het positief afsluiten van het theorie-examen vindt het praktijkexamen plaats. Je observeert een les, je assisteert een les en je geeft een keer een (hatha) yogales. Wanneer je deze drie onderdelen voldoende hebt volbracht behaal je het Hatha Yoga Basic Teacher Training diploma. Daarmee kun je al lesgeven maar sta je aan het begin van een nieuw te bewandelen pad. Het is vergelijkbaar met het behalen van je rijbewijs. Door het vaak te gebruiken wordt je aldoende wijzer, handiger en vaardiger.

Prijzen
De basisopleiding kost € 959,00 exclusief 21% BTW. Inclusief syllabus, stage en examen
Een her-examen kost € 25,00 . Wanneer je examen wilt doen door middel van het inleveren van een examen-DVD berekenen wij 50,00 euro (ex btw) beoordelings-kosten.
Bijkomende kosten: (verplichte) literatuur, 2 workshops en het volgen van 10 yogalessen bij Yoga Point docenten verbonden aan de opleiding. Deze 10 lessen zijn onderdeel van de verplicht te maken contacturen maar zijn prima te combineren met de lesdagen en de verplicht te volgen workshops. Voor prijzen (diverse opties) verwijzen wij naar: www.yogapoint.nl

Als je écht yogadocent wilt worden en daarmee geld wilt gaan verdienen, dan heb je een opleiding van minimaal 200 uur nodig. En zelfs daarna houdt het leren nooit op: de beste yogadocent zal altijd leerling blijven!
Kijk daarom voor meer informatie en data van onze vervolgopleidingen bij "200 uur Hatha Yoga" (info over vervolgopleiding) én "500 uur Hatha Yoga" (info over verdiepingsopleiding). 
Alleen het volledige 200- en 500 urige programma wordt gecertificeerd door Yoga Alliance. Als je je direct inschrijft voor 200 uur ontvang je een korting van bijna €300,00! 
Wil je je direct inschrijven voor 500 uur Hatha (100 + 100 + 300) dan kun je contact opnemen voor een prijsopgave.


Locatie Opleiding Hatha Yoga 100 en 200 uur:
Yoga Point Leidsche Rijn (Utrecht/ De Meern)
Strijkviertel 26
3454 PM De Meern

Bij lokatie Leidsche Rijn kun je 's avonds na 17.00 uur én in het hele weekend (gratis) parkeren op het terrein van het gebouw. Door-de-week overdag (09 - 17 uur) kun je parkeren op de Rijksstraatweg (om de hoek, 50 meter lopen) of bij recreatieplas Strijkviertel (150 meter lopen).

www.yogapoint.nl

Maatregelen:
Gaat een opleiding niet door, om welke reden dan ook, dan krijg je ALTIJD je geld terug. Zo staat dat ook omschreven in de voorwaarden op het inschrijfformulier.
Minimaal 12 deelnemers. Maximaal 21 deelenemers.

Data
Klik hier voor meer informatie over lesdagen- en tijden, lesmateriaal en examen-eisen voor de opleiding van 21 januari 2023 (PDF).

Klik hier voor het inschrijfformulier (PDF). Hierop kun je ook aangeven of je in termijnen wilt betalen.


Voor vragen over deze opleiding bel Kim: 06-23331474.

 

 

Andere opleidingen en cursussen