100 uur Hatha Yoga Docent Opleiding

Basisopleiding Hatha Yoga (van 0 naar 100 uur).

Al ruim 10 jaar leidden wij met een enthousiast team yogadocenten op. Voor ons is yoga zoals het hoort: geworteld in de Indiase traditie. Maar we leven ook in het Westen en juist hier kunnen we die Oosterse wijsheden dagelijks toepassen in een moderne wereld vol prikkels, afleidingen en uitdagingen. Daarom deze moderne opleiding met kennis, ervaring en wijsheden uit diverse windstreken.

Omdat je vaak aan het begin van een opleiding nog niet weet of de gekozen richting wel de juiste is, hebben wij ervoor gekozen om de opleiding van 200 uur in twee delen te splitsen: 100 + 100 uur. In het eerste deel, de basisopleiding, kun je ruiken en proeven aan de wereld die achter yoga ‘verborgen’ ligt; daarom deze unieke, korte en compacte opleiding! Ook bijzonder geschikt als je geen yogadocent wilt worden maar alleen verdieping zoekt in yoga.
Je leert de belangrijkste yogahoudingen zodat je ze begrijpt en kunt doceren, de deelnemers in je les kunt observeren en waar nodig kan begeleiden op een veilige en verantwoorde manier. We koppelen die houdingen aan de menselijke anatomie, je maakt kennis met de filosofie van Bhakti Yoga en de Yoga Sutra’s van Patanjali en we leggen een relatie tussen de basis van de Ayurveda en Yoga.

Tijdens deze opleiding maak je kennis met verschillende yogastijlen. Zo is het mogelijk om je eigen stijl te kiezen; meer dynamisch of juist een rustigere vorm van yoga. De docenten die verbonden zijn aan de opleidingen adviseren je bij deze keuze.

Na 12 lesdagen en het positief afsluiten van het theorie-examen vindt het praktijkexamen plaats. Je observeert een les, je assisteert een les en je geeft een keer een (hatha) yogales. Wanneer je deze drie onderdelen voldoende hebt volbracht behaal je het Hatha Yoga Basic Teacher Training diploma. Daarmee kun je al lesgeven maar sta je aan het begin van een nieuw te bewandelen pad. Het is vergelijkbaar met het behalen van je rijbewijs. Door het vaak te gebruiken word je vanzelf wijzer, handiger en vaardiger.

De beste yogadocent zal altijd leerling blijven!
Als je écht yogadocent wilt worden en daarmee geld wilt gaan verdienen, dan heb je een opleiding van minimaal 200 uur nodig. Kijk daarom voor meer informatie en data bij onze vervolgopleiding (200 uur Hatha Yoga). Als je direct kiest voor 200 uur dan krijg je een aantrekkelijke korting van ruim € 300.
Alleen het volledige 200-urige programma wordt gecertificeerd door Yoga Alliance.

Kosten
Deze basisopleiding kost € 1.161. Dat is inclusief 21% BTW, lesmateriaal (syllabus) en je examen Theorie en praktijk). Exclusief: literatuurlijst en het volgen van 2 workshops bij Yoga Point Leidsche Rijn (verplicht).

Wanneer je direct kiest voor 200 uur, kost de gehele opleiding (basisopleiding + vervolgopleiding)
€ 2.737 en krijg je dus € 362 korting op de vervolgopleiding.
Wil je je direct inschrijven voor 500 uur Hatha (5 modules van 100 uur) dan kun je contact opnemen voor een prijsopgave.

Betalen in termijnen
Wij vinden het jammer als het volgen van een yogaopleiding belemmert wordt door kosten. Vandaar dat wij heel bewust hebben gekozen, en blijven kiezen voor betalen in termijnen. Je kunt deze opleiding, tegen meerkosten, in maximaal 4 termijnen betalen. Kies via onderstaande link voor de aanbetaling (eerste termijn) en ontvang voor de overige termijnen een factuur. Per extra termijn betaal je € 33,00 termijnkosten.
Heb je de aanbetaling voldaan? Stuur dan even een mail ter bevestiging naar: kim@yogadocentopleiding.nl en vermeld daarin in hoeveel termijnen je het overige deel wilt betalen.

Data van de basisopleiding die start op 7 september 2024 (13.00 – 18.30 uur):
Les 1 – 7 september
Les 2 – 14 september
Les 3 – 28 september
Les 4 – 12 oktober
Les 5 – 19 oktober
Les 6 – 9 november
Les 7 – 23 november
Les 8 – 30 november
Les 9 – 14 december
Les 10 – 11 januari (2025)
Les 11 – 18 januari
Les 12 – 25 januari (examen)

Lokatie Opleiding Hatha Yoga 100 en 200 uur:
Yoga Point Leidsche Rijn (Utrecht/ De Meern)
Strijkviertel 26
3454 PM De Meern

Bij lokatie Leidsche Rijn kun je ‘s avonds na 17.00 uur én in het weekend (gratis) parkeren op het terrein van het gebouw. Door de week overdag (09 – 17 uur) kun je parkeren op de Rijkstraatweg (om de hoek, 50 meter lopen) of bij recreatieplas Strijkviertel (150 meter lopen). www.yogapoint.nl

Maatregelen
Gaat een opleiding niet door, om welke reden dan ook, dan krijg je ALTIJD je geld terug (zie ook voorwaarden). Minimaal 12, maximaal 18 deelnemers.

avontuur: wil je deze 100 urige opleiding versneld volgen (12 dagen) én combineren met een unieke ervaring? Van 20 t/m 31 januari 2025 kun je deze opleiding volgen in India/ Goa.

Heb je vragen, wensen, wil je overleggen of bijvoorbeeld in termijnen betalen? Mail dan naar: kimbakker.yogapoint@gmail.com of kim@yogadocentopleiding.nl of bel: 06-23331474.

100 uur Hatha/ aanbetaling

€ 299,00