300/500 uur Yoga Verdiepingsopleiding

300/500 uur Yoga Verdiepingsopleiding

Details

Datum:
09-01-2021

Duur:
10 maanden

Docent(en):
Miluše van de Kant

Prijs:
€2650

Over 300/500 uur Yoga Verdiepingsopleiding

1. Basisopleiding Hatha/ van 0 naar 100 uur
2. Vervolgopleiding Hatha/ van 100 naar 200 uur
3. Yoga Verdiepingsopleiding/ van 200 naar 500 uur 

 

Yogadocent Verdiepingsopleiding 300 uur
Deze 300-uurs gevorderden opleiding is een yogadocent beroepsopleiding die verder gevorderd en meer gedetailleerd en/of subtieler onderwijst. Deze verdiepingsopleiding stelt cursisten in staat om te leren met meer inzicht, ervaring en vaardigheid dan redelijkerwijs van een 200-uurs opleiding worden verwacht. 

Doel van de opleiding
De nadruk van de Yogadocent Verdiepingsopleiding ligt op individueel leren en het begeleiden van anderen op het yogapad. De integratie van de yogabeginselen en filosofie in de ruimste zin, in zowel de praktijk van het lesgeven als in het dagelijks leven. De cursist krijgt alle ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen en zijn of haar eigen lesgeefstijl te ontdekken en/of te verdiepen. Daarnaast wordt gebouwd aan fundamentele eigen beoefening en studie. 

  • 10 maanden overzichtelijk studieprogramma
  • opleiding en werk/dagelijks leven met elkaar combineren/integreren
  • samenwerken en studeren in een kleine groep 
  • uitgebreide persoonlijke begeleiding 
  • betaalbare, gecertificeerde opleiding zonder bijkomende kosten
  • met exclusieve workshops door professionele gastdocenten

 

Inhoud
De opleidingsuren zijn ingedeeld in de volgende educatieve categorieën:

1. Technieken, training en praktijk
Analytische training en begeleide praktijk. Een beter begrip en eigen ervaring bevorderen van asana, kriya, pranayama, mantra, mudra, meditatie en andere traditionele yogatechnieken. 

2. Yogafilosofie, levensstijl en ethiek voor yogadocenten
Uitgebreide en diepere studie van de yogafilosofieën en traditionele teksten zoals Yoga Sutras, Hatha Yoga Pradipika, Upanishads en Bhagavad Gita en hoe deze te integreren in zowel het dagelijks leven als in een yogales. 

3. Practicum
Elke cursist zal in de praktijk lesgeven en assisteren, observeren, feedback geven en ontvangen. 

4. Anatomie en fysiologie
Omvat de studie van (subtiele) anatomie en de samenhang van lichamelijke systemen, adem, organen, bewegingspatronen en contra-indicaties.
Verruiming van begrip van anatomie, fysiologie en energetische systemen zoals chakras, nadis en koshas. 

5. Vakdidactiek
Lesgeefstijlen en kwaliteiten van een leraar komen in brede zin aan bod. Principes van demonstratie en observatie. Het leren assisteren en corrigeren door middel van veilige adjustments. Taal- en stemgebruik. Communicatie vaardigheden, groepsdynamiek en specifieke behoeften van individuen, time management en de vaststelling van prioriteiten en grenzen. 

6. Chakrapsychologie
Deze specialisatie vormt de rode draad door de gehele opleiding. Gedurende de opleiding worden alle chakras doorlopen, waarbij wordt ingegaan op blokkades, hoe deze zich kunnen tonen en wat daaraan gedaan kan doen met yoga, pranayama, meditatie, yantras, mantras en andere manieren. 

 
Toelatingseisen
De cursist moet een yogaopleiding van minimaal 200 uur succesvol afgerond hebben. Het maakt niet uit of de vooropleiding een hatha- ashtanga-, power-, yin yoga of andere stijl is en waar of wanneer deze behaald is. In de diversiteit vinden wij de eenheid, namelijk yoga. Ervaring met lesgeven is gewenst, maar niet vereist.  
Gedurende de periode van de Yogadocent Verdiepingsopleiding wordt een bereidheid verlangd een strengere oefendiscipline te volgen en enkele leefregels voor voeding, hygiëne en levensstijl. De cursist heeft een actieve rol door eigen ervaringen in te brengen en dat wat hij observeert bij anderen. 

Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.  Delen van het te bestuderen materiaal kan in het Engels aangeboden worden. 

 
Yoga Alliance 
Deze Verdiepingsopleiding van Yoga Docent Opleiding biedt een 300 uur durende opleiding die voldoet aan de normen voor gevorderde studie zoals gesteld door de Yoga Alliance. Het 300-uurs geavanceerde programma wordt aangeboden naast het fundamentele 200 uur durende programma. Een leraar die zowel een RYS 200 training* als een RYS 300 training met succes heeft afgerond komt in aanmerking voor ??RYT 500*. 

 * Registered Yoga School (RYS) / Registered Yoga teacher (RYT)

 
Studiebelasting
Aantal lesuren in de fysieke aanwezigheid van een student van de 300 Yogadocent Verdiepingsopleiding zal minimaal 270 uur omvatten. De overige uren van leren vindt plaats buiten de vastgestelde gezamenlijke bijeenkomsten. 

 De niet-contacturen omvatten een toegewezen deel van het curriculum en kunnen bestaan ??uit:

  • huiswerkopdrachten
  • lezen en studeren 
  • audio-, video- of internetmiddelen op yoga-gerelateerde onderwerpen
  • schriftelijke opdrachten en examens

 

Literatuurlijst

Bhagavad Gita; het klassieke boek van inzicht en bezinning, Nederlandstalig Auteur: Guus Nooteboom, Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V., ISBN: 9789490708764 

Zien door yoga, Nederlandstalig, Auteur: J. Dijkstra S. Cantore, Co-auteur: Salvatore Cantore, Uitgever: Toorts B.V., ISBN: 9789060202999 

Yoga en chakra's; harmonie in aandacht en energie, Nederlandstalig, Auteur: Klaas-Jan Van Velzen, Uitgever: Ankhhermes, Uitgeverij, ISBN: 9789020210606 

Yoga als levenskunst (Light on life), Nederlands-of Engelstalig, Auteur: B.K.S. Iyengar John J. Evans, Co-auteur: D. Abrams Douglas Abrams, Uitgever: Altamira, ISBN: 9789069637136 

Key Muscles of Yoga; Your Guide to Functional Anatomy in Yoga, Engelstalig, Auteur: Ray Long, Md, Frcsc, Uitgever: Independent Publisher, ISBN: 9781607432388 

Key Poses of Yoga; Your Guide to Functional Anatomy in Yoga, Engelstalig, Auteur: Ray Long, Uitgever: Independent Publisher, ISBN: 9781607432395 

Hatha yoga Pradipika, Light on Hatha yoga, Swami Muktibodhananda, Yoga Publications trust, ISBN: 978-81-85787-38-1

 
Lesdag indeling
Alle lesdagen bestaan uit een afwisselend programma van praktijk, theorie en
filosofie. Voor thee wordt gezorgd. Neem zelf iets te eten mee voor een (avond)maaltijd, deze kan tijdens de pauze op de leslocatie genuttigd worden. 

 
Examen, diplomering en certificering
Er zijn 270 contacturen in 36 lesdagen. Er geldt 80% aanwezigheidsplicht. Gezien de volle, intensieve lesdagen is het sterk aan te raden geen (of zo min mogelijk) lessen te missen. Het eindexamen bestaat uit een schrijfopdracht, een individuele- en een groepspresentatie en het geven van een allround yogales met een vooraf vastgesteld thema. De totaal beoordeling voor diplomering wordt gemaakt op basis van aanwezigheid, huiswerkopdrachten, algemene inzet en ontwikkeling van de student gedurende de gehele opleiding en de examenopdrachten. Na het behalen van het diploma kan de student (mits al in het bezit van een YA 200 u diploma) zich registreren bij Yoga Alliance als RYT500. 

 
Kosten (300 uur)
Deze opleiding van 300 uur kost € 2.895 (excl. 21% btw)
Early birds die zich voor 1 NOVEMBER 2020 inschrijven betalen slechts € 2.650,00 (excl. 21% btw). Deze kosten zijn inclusief workshops en examengeld.

Betaling in termijnen is mogelijk (aangeven op het inschrijfformulier).

Wil je je inschrijven voor het gehele 500 uur yoga docent opleidingstraject (100 + 100 + 300 uur) dan kan je contact opnemen met kim@yogadocentopleiding.nl voor de juiste startdatum en een aantrekkelijke totaalprijsopgave. 

 
Data
Deze opleiding start op 9 januari 2021. Klik hier voor alle data van deze opleiding.

Voor meer vragen en inschrijven kun je contact opnemen met Miluše van de Kant: 06 4738 3108, miluse@yogapoint.nl

Om een economisch levensvatbaar opleidingsjaar te hebben, met ook voldoende groepsdynamiek gaat de opleiding door bij minimaal 8 deelnemers.
Om voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven wordt de groep niet groter dan maximaal 15 deelnemers.

 
Locatie
Yoga Point Den Bosch
Bordeslaan 475
5223 MP 's-Hertogenbosch

Op 10 minuten loopafstand van Centraal station Den Bosch. In het Paleiskwartier is uitgebreide (betaalde) parkeergelegenheid.

 

Testimonials

Rachel: "Het volgen van de hatha verdiepingsopleiding was een prachtige ervaring. Ik heb in 10 maanden tijd ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan. Miluse is een fantastisch docent die weet waar ze het over heeft. Je leert tijdens de opleiding vooral door zelf te ervaren, je leert jezelf op een dieper niveau kennen en daar wordt je liefdevol in begeleid door zowel Miluse als je groep medestudenten. Ik raad deze opleiding zeker aan".

Barbara: "Ik zou heel veel kunnen schrijven over de opleiding, maar woorden schieten toch tekort. Zonder verwachtingen ben ik eraan begonnen en toch kan ik zeggen dat deze opleiding álle verwachtingen heeft overtroffen! Dit is een opleiding voor wie zichzelf wilt terugvinden, als mens en als yogadocent, onder begeleiding van een zeer ervaren en empathische yogadocente. Het is een onbetaalbare ervaring die ik iedereen aanraad, want voorbij de intensieve asana beoefening vind je door deze verdieping eindelijk jouw persoonlijke sadhana. Yogadocenten krijgen in deze opleiding alle tools om hun yogalessen nieuw leven in te blazen en docenten in spé ontdekken er de innerlijke kracht om hun liefde voor yoga met anderen te delen".

Yvonne: "Deze opleiding heeft mij persoonlijke groei verdiept en is ontzettend toegenomen! Geweldige opleiding door een zeer vakbekwame en toegewijde docent".

Tessa: "Echt een cadeautje voor mezelf! Met een mooie Sanga en de wijze woorden van Miluse was het een bijzonder en leerzaam jaar".

Marjon 2019 / 2020: "Deze verdiepingsopleiding heeft mij veel meer geboden dat ik van te voren had kunnen bedenken. Het heeft me enorm veel kennis, inzichten en groei opgeleverd. 
Miluse is een fantastische, veelzijdige docent met zeer veel ervaring. Haar aanpak is zorgvuldig, creatief en authentiek. Miluse geeft bovendien aan elk individu de mogelijkheid om zich op zijn eigen manier te ontwikkelen, zonder het algemene doel uit het oog te verliezen".
 

 

 

 

 

 

 

Andere opleidingen en cursussen