300 uur Yoga Verdiepingsopleiding

300 uur Yoga Verdiepingsopleiding

Details

Datum:
19-02-2022

Duur:
18 maanden

Docent(en):
Miluše van de Kant

Prijs:
€3300

Over 300 uur Yoga Verdiepingsopleiding

YOGA VERDIEPINGSOPLEIDINGEN

Het yogapad in theorie en praktijk

 

Doel van de yoga verdiepingsopleidingen
De nadruk van de yoga verdiepingsmodules ligt op individueel leren én eventueel het begeleiden van anderen op het yogapad. De integratie van de yogabeginselen en -filosofie in zowel de praktijk van het lesgeven als in het dagelijks leven. Je krijgt alle ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen en jouw eigen (lesgeef)stijl te ontdekken of te verdiepen. Daarnaast wordt gebouwd aan een fundamentele eigen beoefening en zelfstudie. Er zijn 3 modules. Je kunt ze los doen als bijscholing, maar ook combineren als één 300-urige verdiepingsopleiding. Je kunt 2x per jaar instappen, in september of februari. Het maakt niet uit met welke module je begint. 

 

Yoga Asana en de Chakra psychologie (100 uur) start februari 2022

Asana

 

Yoga Nidra, Pranayama en Meditatie (100 uur) start september 2022

Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana en Samadhi

 

Yogafilosofie en -levensstijl (100 uur) start februari 2023

Yama & Niyama 

 

 

 

 

 

Studiebelasting
Aantal fysieke contacturen zal per module minimaal 90 uur omvatten. De overige niet-contacturen omvatten een toegewezen deel van het curriculum en kunnen bestaan uit huiswerk zoals lees- of schrijfopdrachten en het bestuderen van audio, video of internet op gerelateerde onderwerpen.

 

Toelatingseisen
Iedereen die al een tijdje met yoga bezig is en zich in de achtergrond van yoga wil verdiepen is welkom. Voor deelnemende yogadocenten aan de losse modules is minimaal 100 uur succesvol afgeronde yogaopleiding aan te raden. Het maakt niet uit of een vooropleiding hatha-, ashtanga-, power-, yin yoga of andere stijl is en waar of wanneer deze behaald is. In de diversiteit vinden wij eenheid, namelijk yoga. Ervaring met lesgeven is gewenst, maar niet vereist. Mocht je geen afgeronde yogaopleiding hebben of twijfelen aan je ervaring, neem dan eerst even contact met ons op om te overleggen. Gedurende de periode van yogaverdieping wordt een bereidheid verlangd een strengere oefendiscipline te volgen en enkele leefregels voor voeding, hygiëne en levensstijl. Je hebt een actieve rol door je eigen ervaringen in te brengen en ook feedback te geven aan anderen. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 15 personen. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Delen van het te bestuderen materiaal kan ook in het Engels aangeboden worden. 

 

Examen, diplomering en certificering
Er geldt 80% aanwezigheidsplicht. Gezien de volle, intensieve lesdagen is het sterk aan te raden geen (of zo min mogelijk) lessen te missen. Iedere module wordt afgesloten met een eindopdracht die voor yogadocenten in opleiding verplicht zijn. De totaal beoordeling voor diplomering wordt gemaakt op basis van aanwezigheid, huiswerkopdrachten, algemene inzet en ontwikkeling van de student gedurende de opleiding. 

 

Voor yogadocenten: bijscholen of je registratie van 200 naar 500 uur upgraden bij de Yoga Alliance

Deze verdiepingsopleiding voldoet aan de normen voor gevorderde studie zoals gesteld door de Yoga Alliance. Na succesvolle afronding van een losse module kan je per module 100 bijscholingspunten laten bijschrijven bij je Yoga Alliance registratie. 

Of:

Je volgt alle modules samen als volledige RYS* 300 uur yogadocent beroepsopleiding en upgrade je al bestaande RYT* 200 naar RYT 500 uur. Let op! Om hier voor in aanmerking te komen geldt een strengere toelatingseis van minimaal een RYS 200 diploma. 

 

 * Registered Yoga School (RYS) / Registered Yoga teacher (RYT)

 

Kosten 

€ 1450,- (incl. 21% btw) per losse module 

of 

€ 3990,- (incl 21% btw) bij eenmalige inschrijving voor de volledige 300 u opleiding (betaling in 3 termijnen voorafgaand aan iedere module).

 

 

De prijs is inclusief:

• 21% btw (aftrekbaar voor zelfstandigen)

• 14 Bijeenkomsten per module op een prachtige centrale locatie in Den Bosch

• Ruim 90 persoonlijke contacturen per module met hoofddocent (E-RYT500) en professionele gastdocenten

• Aanvullende themaworkshops zijn inbegrepen in alle drie de lesprogramma’s

• Studiemateriaal, examens en diploma’s

 

De prijs is exclusief de aan te schaffen literatuur.


Lesdagen: 
Op zaterdagen en 3 keer een heel weekend per module - 12.00-18.30 uur

 

Voor vragen en inschrijven kun je direct contact opnemen met Miluše van de Kant: 06 4738 3108 / miluse@yogapoint.nl

 

De opleidingen gaan door bij minimaal 6 deelnemers. Om voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven wordt een groep niet groter dan 15 deelnemers.

 

Locatie
Yoga Point Den Bosch
Bordeslaan 475
5223 MP ’s-Hertogenbosch

Op 10 minuten loopafstand van Centraal station Den Bosch. In het Paleiskwartier is uitgebreide (betaalde) parkeergelegenheid

 

Testimonials

Lees hier de ervaring van anderen.

 

Andere opleidingen en cursussen